ГоловнаСуспільствоВійна

Військові в Дебальцевому залишаються заблокованими

Поки що не вдалося вибити російсько-терористичні війська з Логвинового

Військові в Дебальцевому залишаються заблокованими
Фото: Макс Требухов

Російсько-терористичні війська на Донбасі утримують трасу Артемівськ-Дебальцеве, блокуючи постачання боєприпасів силам АТО в Дебальцевому.

Як пише координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, різко зросла кількість регулярних російських військ у цьому районі. Противник протягом останньої доби зазнав значних втрат у районі Логвинового і Нижнього Лозового - загалом 8 одиниць бронетехніки і до 10 одиниць автомобільного транспорту.

Народний депутат Семен Семенченко на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що під час штурму 12 лютого села Логвинове (зайнявши яке, противник блокував трасу Артемівськ-Дебальцеве) батальйон "Донбас" зазнав втрат: троє бійців загинули, четверо отримали поранення. Про втрати ЗСУ він не повідомляє.

За даними журналіста Юрій Бутусова, 12 лютого українська армія зосередила значні сили для того, щоб знищити російську частину, яка контролює трасу Артемівськ-Дебальцеве. Однак противник перекинув у район Логвинового свої найбільш боєздатні резерви.

"Просування дуже повільне. Район Логвинового, як і раніше, контролюється російськими військами, які розгорнуті на висотках поблизу села... Сам коридор у Дебальцеве майже повністю прострілюється. Становище заблокованих військ зараз дуже серйозне", - повідомив він.

Бутусов вважає, що мирні переговори не вирішать проблему Дебальцевого і якщо коридор не пробити силою, то противник зробить усе, щоб ліквідувати заблоковані частини під час "перемир'я".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram