ГоловнаСуспільствоВійна

Ізраїльські психологи допоможуть українським військовим

Під патронатом Посольства Держави Ізраїль та Почесного консула Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олега Вишнякова організовано тренінг для українських психологів, психіатрів і психотерапевтів з проблеми подолання посттравматичного синдрому

З 12 по 14 лютого в Києві, в конференц-залі готелю "Космополіт", пройде триденний тренінг для 30 фахівців, які працюють і з військовим, і з цивільним населенням.

Посольство запросило двох тренерів - Гілу Петрову, психолога-консультанта при мерії Хайфи, і Моті Пікельнера, лектора і консультанта, офіцера психологічної служби армії оборони Ізраїлю. Лектори ознайомлять слухачів з теорією і практикою надання психологічної допомоги особам, які постраждали від участі у військових діях, і їхнім родинам.

Держава Ізраїль має колосальний досвід психологічної реабілітації учасників бойових дій. У рамках співпраці між двома країнами такі семінари з підготовки українських фахівців і передачі досвіду ізраїльськими колегами проходитимуть регулярно.

Як згадав у своїй вітальній промові Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков: "У цей складний для України час Ізраїль буде всіляко підтримувати і допомагати українським людям, постраждалим у зоні конфлікту. Жителі Ізраїлю не за чутками знають, як складно долати страх і біль війни. Організація таких тренінгів і практик, підготовка фахівців, які вміють працювати з психологічними травмами, заподіяними війною - важлива і потрібна задача. Посольство Ізраїлю і я, як Почесний консул, будемо всіляко сприяти розвитку цієї програми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram