ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала чотирьох інформаторів ДНР

Місцеві жителі збирали і передавали бойовикам інформацію про українську армію

СБУ затримала чотирьох інформаторів ДНР
Архивное фото
Фото: sbu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали чотирьох жителів Донецької області за підозрою в шпигунстві на користь бойовиків ДНР. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Слов'янську затримали 32-річного чоловіка, якого бойовики завербували ще в червні 2014 року, він досі інформував "розвідку" ДНР про дислокацію і пересування підрозділів Збройних сил України. "Працюючи водієм і здійснюючи постійні вантажоперевезення територією Донецької області, зловмисник збирав і передавав терористам по мобільному зв'язку дані про розташування і стан українських блокпостів", - повідомляє СБУ.

Чоловіка затримали й узяли під варту.

Ще двох інформаторів ДНР спецслужба затримала в Маріуполі та Красноармійську. Обидва зловмисники тривалий час підтримували зв'язок із бойовиками, передавали дані про пересування та чисельність українських військових. Один із затриманих був також корегувальником вогню артилерії по населених пунктах.

Четвертий затриманий - кур'єр терористів. Як повідомляє СБУ, житель області прямував до Новоазовська, щоб передати бойовикові понад 30 тис. гривень готівкою.

Нагадаємо, напередодні СБУ відзвітувала про запобігання двом терактам у Харкові: затримані злочинці готували вибух у військкоматі і пожежу в кав'ярні в центрі міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram