ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери просять на два дні продовжити "зелений коридор" із Дебальцевого

У місті залишається ще близько 5 тисяч мирних жителів, повідомляють волонтери

Волонтери просять на два дні продовжити "зелений коридор" із Дебальцевого
Фото: EPA/UPG

Волонтери просять на два дні дати "зелений коридор" для того, щоб вивезти охочих із Дебальцевого, де залишається близько 5 тис. мирних жителів.

Про це на прес-конференції повідомили волонтери Діана Макарова і Наталія Воронкова, передає Укрінформ.

"У місті стає все гірше, кільце навколо нього замикається... У Дебальцевому залишилося близько 5 тис. З кожним днем вони не просто просять, вони благають допомогти їм виїхати... Ми хочемо попросити про ще один "зелений коридор" на два дні", - зазначила Макарова.

За її словами, 6 лютого протягом чотирьох годин, згідно з домовленостями про "зелений коридор", із Дебальцевого вдалося вивезти 766 осіб.

Тепер, як повідомили волонтери, в Дебальцевому вкрай складна гуманітарна ситуація: не вистачає їжі, води, ліків. До того ж, за їхніми словами, заїхати в Дебальцеве стає все складніше - у понеділок в місто не пустили жодної машини.

Як зазначила Воронкова, "щоб допомогти людям, які залишилися, вижити", необхідно також хоча б раз на тиждень оголошувати "день тиші" в місті і забезпечувати допуск у місто бригад медиків і гуманітарних вантажів.

Раніше у ДСНС повідомили, що "зелені коридори" для евакуації мирних жителів з Дебальцевого і Авдіївки закрито. Евакуацію населення продовжать за допомогою броньованих автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram