ГоловнаСуспільствоВійна

"Зелені коридори" для евакуації населення з Дебальцевого закрито

Мирних жителів вивозять броньованими автомобілями

"Зелені коридори" для евакуації населення з Дебальцевого закрито
Архивное фото
Фото: Макс Левин

"Зелені коридори" для евакуації мирних жителів з Дебальцевого й Авдіївки закрито. Як повідомляє заступник голови ДСНС Василь Стоєцький, евакуацію населення продовжать за допомогою броньованих автомобілів.

"На сьогодні такі коридори відсутні, але незважаючи на це, на сьогодні і на завтра заплановано конкретні об'єкти, конкретні пункти збору, де поїдуть автобуси і наші броньовані вантажівки і вивозитимуть людей. У таких гарячих точках як Чорнухине, наприклад, люди і раніше не хотіли сідати в автобуси, а більше довіряли броньованим автомобілям", - цитує Стоєцького "ЛігаБізнесІнформ".

У ДСНС повідомили, що броньованими автомобілями, пофарбованими у білий колір і позначеними відповідними написами "гуманітарний транспорт" вже вивезено понад 150 осіб. Стоєцький уточнив, що такі вантажівки можна використовувати тільки у денний час, оскільки в темряві білий колір складно розрізнити, і вони можуть потрапити під обстріл.

"Сьогодні-завтра ця робота триватиме. За кермо вантажівок і автобусів, якщо цивільні люди відмовляються, сідають наші співробітники і виконують свою бойову задачу", - зазначив він.

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба нагадав, що зелені коридори з Дебальцевого та Авдіївки працювали протягом двох днів, за цей час з міст вдалося вивезти понад тисячу осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram