ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко оголосив про готовність до припинення вогню в будь-який час

Президент України готовий винести на референдум питання федералізації

Порошенко оголосив про готовність до припинення вогню в будь-який час
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в Мюнхені оголосив про готовність до припинення вогню в будь-який час.

"Ми і зараз залишаємося прибічниками і в будь-який час готові оголосити повне безумовне припинення вогню для того, щоб зупинити зростаючу кількість жертв серед цивільного населення. І ми отримали повну підтримку в реалізації цього українського бажання з боку канцлера Меркель і президента Франції Олланда", - цитує президента "Інтерфакс".

Порошенко також заявив, що в неділю в середині дня відбудеться телефонна розмова в "нормандському форматі".

"Я думаю, що там буде продовжено обговорення всіх тих питань, які сьогодні стоять з приводу питань припинення вогню і деескалації ситуації на сході країни. На наше глибоке переконання, ми повинні забезпечити і зробити все можливе, щоб мінські домовленості були реалізовані в повному обсязі. Якщо мова йде про те, що припинення вогню вимагає певної модифікації, якщо вони не суперечать основам мінського меморандуму, я думаю, що ми можемо про це домовитися", - додав Порошенко.

Він також зазначив, що готовий винести на референдум питання федеративного устрою України або автономії окремих регіонів, хоча заздалегідь знає його результати.

"Я готовий будь-яке питання сьогодні поставити на референдум: питання федералізації я готовий поставити на референдум, і я знаю результати, питання державної мови я готовий поставити на референдум - і я знаю результати. Питання автономії включається в питання федералізації. Не можна гратися з Конституцією, є абсолютно чітка процедура. Це не рішення парламенту і не уряду - це рішення українського народу", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко говорив, що Україна залишиться унітарною державою, бо так хоче щонайменше 85% громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram