ГоловнаСуспільствоВійна

Лікарню в Донецьку обстріляли з "Ураганів" з південного заходу, - ОБСЄ

П'ятеро людей померли миттєво і 26 отримали поранення, один з поранених пізніше помер, додали в місії

Лікарню в Донецьку обстріляли з "Ураганів" з південного заходу, - ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Обстріл мікрорайону "Текстильник" у Донецьку 4 лютого, внаслідок якого постраждала лікарня №27 і загинули люди, зроблено з РСЗВ "Ураган" з південно-західного напрямку.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ від 6 лютого.

"СMM була на місці обстрілу лікарні №27 у Донецьку і зазначила, що фасад будівлі дуже пошкоджено. СMM оглянула чотири вирви від снарядів у трьох місцях (у тому числі дві в лікарні) й оцінила, що всі удари було зроблено БM-26 РСЗВ "Ураган", виходячи з розміру і характеру вирв, і що їх було зроблено з південно-південно-західного напрямку", - йдеться у звіті.

Персонал лікарні №24 (куди було доставлено декого з потерпілих) повідомив спостерігачам ОБСЄ, що п'ять осіб померли миттєво і 26 отримали поранення при падінні двох снарядів біля лікарні № 27. Один з поранених пізніше помер.

Також місія спостерігачів зафіксувала пошкодження дитячого садка № 381 внаслідок обстрілу того дня.

Нагадаємо, за даними прокуратури Донецької області, 4 лютого бойовики ДНР завдали масованого удару з важкої артилерії по житловому кварталу в Кіровському районі міста Донецька. Під обстріл потрапили міська лікарня №27, дитячий садок №381, а також стоматологічна лікарня. Осколками від снарядів пошкоджено житлові багатоповерхові будинки та автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram