ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО залишили Вуглегірськ, місто практично знищено

Від Вуглегірська залишилися "одні головешки"

Сили АТО залишили Вуглегірськ, місто практично знищено
Архив
Фото: EPA/UPG

Місто Вуглегірськ Донецької області вже кілька днів непідконтрольне українським військам. Про це LB.ua повідомив командир роти патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь" Олександр Фарцевич.

"Вуглегірськ точно не наш. Ми звідти виходили останніми", - сказав він.

Цю інформацію підтвердив речник АТО Андрій Лисенко.

"Наші позиції знаходяться на східних околицях міста. І саме місто зараз нічиє, як нейтральна територія - тому що у бойовиків вже сил немає взяти місто, а наші не відступають, залишаються на східних околицях ці кілька днів. Те, що залишилося від міста, є територією боїв", - сказав Лисенко.

31 числа Збройні сили України пішли на штурм міста, і тим самим відвернули на себе частину сил противника. Бійці "Світязя" вийшли з будівлі інтернату, в якому вони зміцнилися раніше, і залишили межі Вуглегірська, зробивши марш-кидок на 15 кілометрів.

"Нам допомагали управління МВС, сили АТО - підказували, прикривали артилерією. Але вийшли ми самі, пішки", - повідомив Фарцевич.

За його словами, минулого тижня терористи наступили на Вуглегірськ силами близько 2 тисяч осіб і важкою технікою, операцією керував особисто ватажок ДНР Захарченко. Вони практично знищили місто своєї артилерією.

"Місто мирно жило. Ми як підрозділ МВС стежили в ньому за порядком. Захотіли забрати - так вони його знищили. Міста більше немає. Залишилися одні головешки. Навіть той інтернат, в якому ми жили, - від нього залишилися одні стіни", - сказав Фарцевич.

Межа контролю українських силовиків, за його словами, зараз пролягає по дорозі Вуглегірськ-Дебальцеве.

39 бійців роти "Світязь" сьогодні вирушили до Луцька.

Щодо ситуації в районі Дебальцевого, то там, за словами Фарцевича, ситуація залишається "спокійною" - тобто, як і в попередні дні, триває артилерійська дуель, але "паніки немає". До міста підтягнулись додаткові сили АТО, позиції укріплені.

Як повідомлялося, Нацгвардія оприлюднила імена шістьох загиблих під Вуглегірськом бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram