ГоловнаСуспільствоВійна

Червоний Хрест закликав не обстрілювати медустанови на Донбасі

Сторони конфлікту зобов'язані поважати і захищати медперсонал, нагадали в організації

Червоний Хрест закликав не обстрілювати медустанови на Донбасі
Фото: redcross.com.ua

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) закликає сторони конфлікту припинити знищувати будівлі та споруди, призначені для задоволення соціальних потреб населення.

Про це йдеться в заяві МКЧХ, опублікованій на сайті організації.

Зокрема в Червоному Хресті повідомили про артилерійський обстріл лікарні №27 у Донецьку.

"Не вперше лікарні та інші медичні установи потрапили під вогонь. Медичні співробітники працюють у дуже складних умовах, щоб зберегти життя. Вони мають бути в змозі зробити свою роботу. Цивільна інфраструктура і пацієнти мають бути поза зоною конфлікту", - сказала голова офісу МКЧХ у Донецьку Джоан Одьєрн.

МКЧХ також нагадує сторонам конфлікту, що відповідно до міжнародного гуманітарного права вони зобов'язані поважати і захищати медичний персонал, машини швидкої допомоги і медустанови.

Нагадаємо, за даними прокуратури Донецької області, 4 лютого бойовики завдали масованого удару з важкої артилерії по житловому кварталу в Кіровському районі міста Донецька. Під обстріл потрапили міська лікарня №27, дитячий садок №381, а також стоматологічна лікарня. Осколками від снарядів пошкоджені житлові багатоповерхові будинки та автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram