ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат Савченко заявив, що вона повільно вмирає у в'язниці

Льотчиця відмовляється їсти, але випиває близько двох літрів води і дозволяє лікарям вводити "все, що вони вважають за необхідне"

Адвокат Савченко заявив, що вона повільно вмирає у в'язниці

Адвокат української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що вона "повільно вмирає" у російській в'язниці після 50 днів голодування.

Як повідомив Новіков "Радіо Свобода", 2 лютого він відвідав Савченко в лікарні СІЗО "Матроська тиша". За словами адвоката, вона досі відмовляється їсти, але випиває близько двох літрів води на день, дозволяючи лікарям вводити "все, що вони вважають за необхідне".

"Якщо говорити відверто, вона вмирає, вона вмирає дуже повільно", - сказав адвокат.

Савченко перевели в лікарню 29 січня через, як заявили лікарі, "різке зменшення ваги".

Нагадаємо, Савченко викрали на території України в червні 2014 року і вивезли в Росію. У вересні українку епатували з Воронежа до Москви, її звинувачують у "пособництві у вбивстві" двох російських журналістів, що померли від поранень при бойових діях у зоні АТО.

З 13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування, якого дотримується досі (47 діб). У зв'язку з тривалим голодуванням служба виконання покарань постановила перевести українку в лікарню під нагляд лікарів. Водночас щодо Надії порушено ще одну кримінальну справу - за фактом незаконного перетину кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram