ГоловнаСуспільствоПодії

Геращенко визнав проплаченою частину мітингу біля Міністерства оборони

Нардеп попросив назвати ім'я жінки, "яка кричала голосніше за всіх"

Нардеп Антон Геращенко вважає, що частину сьогоднішнього мітингу біля Міністерства оборони на Повітрофлотському проспекті у Києві проплатили.

Про це він написав у фейсбуці після того, як побував там і поспілкувався з мітингувальниками.

"Одна частина мітингувальників - бійці батальйону "Айдар" вимагають щоб їхні бійці, які базуються у частині і досі не оформлені - були оформлені офіційно. Друга частина - кілька жінок, які криком кричать у телекамери про оточення 25 батальйону територіальної оборони під Дебальцевим", - повідомив він.

Він зазначив, що на місці подзвонив начальнику ГУВС у Донецькій області В'ячеславу Аброськіну та помічнику командира АТО, які спростували оточення батальйону.

"Тоді я запитав у жінки, яка кричала голосніше за всіх про оточення і сіяла паніку про те, що закінчилися боєприпаси і поламалася вся техніка, як прізвище її сина, щоб перевірити чи дійсно вона мати бійця 25 батальйону територіальної оборони. Перед десятком телекамер вона категорично відмовилася це зробити. Відмовилася мені назвати його і в режимі тет-а-тет. Я подивився їй в очі, зіставив тональність з емоціями і мімікою обличчя і маю повні підстави припустити, що ця конкретна жінка є матір'ю, але не матір'ю бійця 25 батальйону, який нібито потрапив в оточення. Вона схожа на тітушку, найняту, щоб робити картинку для російських пропагандистських телеканалів у стилі "розіп'ятого хлопчика", - написав Геращенко. Він також виклав її фотографію і попросив своїх передплатників довідатися інформацію про неї.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

"Щодо питання оформлення бійців батальйону "Айдар", то я говорив із помічником міністра оборони Тетяною Поповою про те, що питання оформлення бійців "Айдару" можна і треба вирішувати. Саме для цього Міноборони запропонувало вивести частину батальйону на ротацію у Чугуїв Харківської області, щоб хлопці могли і відпочити тиждень-два, і підготувати необхідні документи. З іншого боку, якщо будуть подані списки бійців батальйону "Айдар", котрі з якихось причин досі не дооформлені, то їх можна оформити і на місці, якщо буде конкретний список, кого потрібно оформити", - зазначив він.

Геращенко також зазначив, що мітинги під Міноборони - це не спосіб вирішення проблем у країні, що воює. "Давайте вирішувати питання цивілізовано, законно і швидко. А не створювати свідомо чи не свідомо картинку для російських ЗМІ", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram