ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіхтенко збирається відключити Донецьк від енергопостачання

Губернатор області запросив довідку про технічну можливість відключення

Кіхтенко збирається відключити Донецьк від енергопостачання
Фото: Макс Левин

Донецька обласна держадміністрація вивчає можливість відключення Донецька від електропостачання. Про це губернатор області Олександр Кіхтенко повідомив в інтерв'ю "Острову".

"Я, наприклад, після такого варварського обстрілу Дебальцевого (я там був десь дві з половиною години, і дві з половиною години не припинявся вогонь саме по Дебальцевому), я всерйоз задумався про те, що треба відключити від електроенергії Донецьк. І дав доручення, щоб мені підготували довідку, можна це чи ні зробити технічно", - заявив Кіхтенко.

Губернатор зазначив, що кілька разів звертався через ОБСЄ з проханням дати коридор для відновлення енергопостачання, проте бойовики ДНР відмовилися піти назустріч. За даними Олександра Кіхтенка, близько 40% жителів Дебальцевого перейшли на бік ДНР, і тепер ці люди ведуть обстріл своїх рідних і близьких, які залишилися в місті.

"Якщо ви хочете жити в тих межах - чого ви наступаєте? Дайте цим людям (жителям Дебальцевого, - ред.) нормально жити, ходити на роботу і т.д. Ви ж їх убиваєте. Таких самих громадян. З Дебальцевого десь відсотків 40, а то й більше, перейшло на ту сторону. І вони сьогодні ведуть вогонь по жителях, які залишилися там. По своїх родичах, рідних, близьких. І найсумніше ще, що по Дебальцевому веде вогонь ще й артилерія Луганської народної республіки. Тобто сьогодні луганські вбивають донецьких", - обурився Кіхтенко.

Донецький губернатор наголосив, що безпосередньо в Дебальцевому немає позицій українських військ.

"У тому самому Дебальцевому (я кілька днів тому був там) немає позицій української армії. У Дебальцевому немає жодних укріплень, там немає жодних вогневих позицій артилерії. Воно все поруч, але не в Дебальцевому. А вогонь ведуть саме по Дебальцевому й убивають мирних жителів. Сьогодні там немає світла, немає тепла, немає води, люди сидять по підвалах, неможливо людей поховати", - повідомив Кіхтенко.

Нагадаємо, весь минулий тиждень найбільш активні дії в зоні АТО велися поблизу Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram