ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ знову зафіксувала невпізнану військову техніку на території бойовиків

Також спостерігачі бачили три автобуси з чоловіками у військовій формі і з автоматами

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі продовжує фіксувати рух військового транспорту на підконтрольній бойовикам території.

Про це йдеться в денному звіті місії ОБСЄ, опублікованому в п'ятницю, передає УНІАН.

Зокрема, в околицях Макіївки (15 км на схід від Донецька, місто підконтрольне ДНР), спостерігачі помітили колону зі семи бронетранспортерів без розпізнавальних знаків, які рухалися в західному напрямку в бік Донецька, разом з ними їхала військова вантажівка "Урал".

Спостерігачі також бачили гаубицю 122 мм калібром в Зугресі (30 км на схід від Донецька, населений пункт підконтрольний ДНР). Через 2 години за 5 км на схід місія ОБСЄ помітила ймовірно ту саму гаубицю, яку на трейлері везли в напрямку Донецька.

Також спостерігачі бачили три звичайні цивільні автобуси, які були повністю заповнені чоловіками у військовій формі, серед яких були озброєні особи з автоматами. Місія зауважує, що не мала змоги перевірити розпізнавальні знаки на уніформі цих людей. Автобуси рухалися на схід.

Крім того, спостерігачі зафіксували 11 танків і одну велику артилерійську установку поряд з Терновим (163 км на північний схід від Донецька, населений пункт підконтрольний ДНР).

У звіті місії, який було оприлюднено напередодні, вже повідомлялося про пересування військової техніки без розпізнавальних знаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram