ГоловнаСуспільствоПодії

МВС заперечує застосування сили проти журналістів на блокпосту у Харкові

Реуцький нібито сам упав, а міліціонери намагалися йому допомогти

МВС заперечує застосування сили проти журналістів на блокпосту у Харкові
Фото: Анастасия Станко

ГУМВС у Харківській області заявляє, що міліціонери не нападали на журналістів Костянтина Реуцького і Анастасію Станко на блокпосту ДАІ у Харкові.

У повідомленні головкому наголошується, що працівників міліції, які несли службу на цьому блокпосту, відсторонили від виконання службових обов'язків, і якщо неправомірність їхніх дій знайде своє підтвердження, їх негайно звільнять з органів внутрішніх справ.

Проте МВС викладає таку версію подій.

"Сьогодні вночі представники "Громадського ТБ" вчинили конфлікт із правоохоронцями під час огляду їхнього автомобіля на виїзді з міста Харкова, що має реєстрацію Луганського регіону... 29 січня пізно ввечері представників мас-медіа на легковому автомобілі іноземного виробництва з державними номерними знаками Луганської області зупинили на блок-посту ДПС ДАІ "Пісочин" для перевірки. У відповідь на законні вимоги працівників міліції, водій транспортного засобу заявив правоохоронцям таку фразу: "Ви займаєтеся перевіркою нашої машини, тому що вам нема чим більше зайнятися". Інцидент стався, коли водій автомобіля намагався дістати щось із кишені, на що співробітники міліції швидко відреагували, блокувавши його рух", - йдеться у повідомленні.

"Чоловік розцінив дії правоохоронців, як напад на нього і впав на землю, на що працівники міліції спробували підняти його і надати необхідну допомогу. Враховуючи цей факт, журналісти вирішили влаштувати конфліктну ситуацію, вступили з правоохоронцями в суперечку і звинуватили їх у завданні тілесних ушкоджень і неправомірних діях", - додали в міліції.

Зазначається, що працівники міліції викликали на місце події медиків швидкої невідкладної допомоги та експертів-криміналістів, які не виявили у заявників жодних травм. Від надання медичної допомоги та шпиталізації вони відмовилися.

Нагадаємо, Станко заявила, що на них із Реуцьким напали колишні "беркутівці". Вони нібито заявили, що за Майдан їм нічого не було, тому не бояться скарг на себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram