ГоловнаСуспільствоЖиття

Слідчі отримали доступ до телефонних переговорів Януковича з Росією перед його втечею

Раніше суддя відмовляв слідчим у клопотанні

Слідчі отримали доступ до телефонних переговорів Януковича з Росією перед його втечею
Фото: EPA/UPG

Розслідування про вбивства на Майдані повільно, але просувається. Про це в коментарі LB.ua заявив член слідчої групи Генпрокуратури, прокурор-криміналіст Олексій Донський.

За його словами, буквально вчора слідчим вдалося з боєм отримати доступ до телефонних переговорів деяких осіб з Януковичем перед його втечею.

"Про просування рано говорити, але воно є. Йдеться про прояснення обставин, скоєних так званою "третьою силою", але це не третя сила. Я б це назвав російським слідом, - каже Донський. - Ми суттєво просунулися в цьому напрямку, але говорити щось не можна, щоб не нашкодити слідству".

Також Донський заявив, що суддя Печерського суду Тарасюк перешкоджав у встановленні обставин справи: "Ми подавали клопотання, його не прийняли, порушуючи процесуальні норми. Йдеться про доступ до телефонного трафіку при перевірці інформації про російський слід, пов'язаний з убивствами на Майдані. Саме при перевірці абонентів з'ясувалися російські мобільні телефони (номери - прим. Авт.), які контактували з Януковичем у момент розстрілу 20 лютого, а також у процесі втечі Януковича 22 і 23 лютого на територію РФ. Все це було в клопотанні, відмовили нам безпідставно. Минулої п'ятниці ми звернулися до іншого судді, і вже в понеділок нам без проблем дали доступ, отримали його протягом 2-х днів, тобто, в середу. Втратили 2 тижні".

Нагадаємо, ГПУ об'єднала всі кримінальні справи за злочинами проти Євромайдану в одну. До цього, 23 січня, Печерський суд продовжив арешт двом екс-беркутівцям Зінченку та Аброськіну, обвинуваченим у вбивствах на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram