ГоловнаСуспільствоВійна

Тимошенко запропонувала Раді визнати Росію агресором

"Батьківщина" розписала алгоритм для "адекватної відповіді" РФ

Тимошенко запропонувала Раді визнати Росію агресором
Фото: www.dyvys.in

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко запропонувала Верховній Раді визнати Росію країною-агресором. Про це вона заявила на прес-конференції.

"Це не терористичні дії, це не тільки тероризм, який також присутній як складова цієї війни. Це повноцінна війна, яку так і треба називати. Настає новий етап, коли треба знайти нові шляхи врегулювання конфлікту на сході України", - цитує Тимошенко прес-служба її партії.

За її словами, одночасно треба денонсувати Договір про дружбу і співробітництво від 1997 року. "Як оголошувати Росію країною-агресором, якщо в України ще є Договір про дружбу, співробітництво та інші" приємні "речі, підписані з РФ ще у 1997 році? Тому нам бажано було б завтра на засіданні Верховної Ради денонсувати Договір про мир і все інше, тому що треба називати речі своїми іменами, коли проти нас ведуть війну", - підкреслила Тимошенко.

Вона також наполягає, що Україна має вийти з СНД та вимагати від ПАРЄ не підтверджувати повноваження російської делегації. "Саме там Російська Федерація має отримати першу потужну відповідь на ту ескалацію військових дій, яку вона почала в українському Донбасі", - вважає Тимошенко.

Далі "Батьківщина" пропонує почати процедуру внесення змін до статуту ООН, щоб виключити РФ із Радбезу, а також звернутися до ЄС і міжнародних організацій з проханням забезпечити ефективний моніторинг ситуації на україно-російському кордоні. Крім того, партія наполягає на введенні локального воєнного стану на Донбасі та створенні ставки Верховного Головнокомандувача.

"Ми не агресори, ми не будемо нікому оголошувати війну, але для того, щоб правильно організувати оборону, ми мусимо невідкладно ввести локальний військовий стан у Луганській і Донецькій областях. Це питання життя України, це питання професійного та ефективного опору російській агресії. Другим кроком ми пропонуємо введення ставки Верховного Головнокомандувача, що дозволить сконцентрувати в руках президента всю систему управління країною, яка буде спрямована на посилення ефективної системи оборони нашої країни, посилення нашого захисту", - підсумувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram