ГоловнаСуспільствоЖиття

Путін змінить законодавство, щоб зірвати мобілізацію в Україні

"Ухильникам" пропонують пересидіти "небезпечний час" у Росії

Путін змінить законодавство, щоб зірвати мобілізацію в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін має намір внести зміни до законодавства РФ, щоб зірвати мобілізацію в Україні. За словами російського президента, громадяни України, які уникають мобілізації, зможуть "пересидіти якийсь час" на території Росії.

Таку заяву Путін зробив сьогодні в Санкт-Петербурзі, повідомляє "Интерфакс".

Президент РФ Володимир Путін вважає, що термін перебування громадян України, насамперед призовного віку, на території РФ можуть збільшити.

"Багато людей уже ухиляються від мобілізації, намагаються до нас переїхати, пересидіти тут якийсь час. І правильно роблять, тому що їх просто штовхають туди, як гарматне м'ясо, під кулі", - сказав Путін.

Він додав, що, за новими законами про міграцію, громадяни України не можуть перебувати на території РФ понад 30 діб. "Вони повертаються, і їх "цап" - і знову туди, під кулі висилають. Тому ми, напевно, тут змінимо дещо", - сказав Путін.

Нагадаємо, 20 січня в Україні стартувала перша хвиля мобілізації, яка триватиме 90 днів.

Після оголошення мобілізації в Інтернеті почастішали заяви росіян, що закликають українців уникнути мобілізації і військової підготовки. За даними експертів, антивоєнні ролики і заклики масово з'явилися в українському сегменті Інтернету з подачі спецслужб Росії. При цьому творці ботів не надто дбають про найпростіші правила української мови: переважно на сторінках антивоєнна риторика співіснує з оскверненням Майдану, "хунти", українських генералів і з "офіційними" новинами терористичних республік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram