ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області починається набір добровольців у загони тероборони

Бійців навчать будувати захисні споруди та надавати першу допомогу

У Київській області починається набір добровольців у загони тероборони
Архивное фото
Фото: Дарья Чабанова

Начальник міліції Київської області Вадим Троян повідомляє, що незабаром у регіоні створять загони територіальної оборони.

"Незабаром розпочнеться набір добровольців у загони територіальної оборони. Усіх бійців навчимо володіння зброєю, будівництва фортифікаційних споруд та надання первинної медичної допомоги", - цитує Трояна "Інтерфакс-Україна".

"Прошу всіх небайдужих, патріотично налаштованих громадян, які бажають вступити до лав територіальних громад оборони, і тих, хто має зареєстровану мисливську зброю, звертатися в органи місцевої влади чи до керівників місцевих органів внутрішніх справ для вступу у створені загони", - закликав Троян.

У Київській області будуть чотири координаційні центри: Північ, Південь, Захід, Схід. Троян має намір особисто відповідати за їхню діяльність, а за напрям співпраці з громадськістю буде відповідальний його заступник Сергій Бондаренко. На базі координаційних центрів створять штаби, подальшим функціонуванням яких займатимуться голови райадміністрацій, мери, начальники міліції на місцях і військові комісари. Крім того, при центрах організують діяльність волонтерів.

Нагадаємо, 20 січня в Україні почалася перша хвиля мобілізації з трьох, запланованих 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram