ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук змалював ситуацію на фронті

Найспекотнішими точками залишаються передмістя Донецька, Дебальцевого та Луганська

Тимчук змалював ситуацію на фронті
Фото: www.facebook.com/theministryofdefence.ua

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомляє, що в зоні конфлікту на Донбасі триває перегрупування російсько-терористичних військ на всіх ділянках зони АТО.

За даними групи ІО, 23-24 січня підрозділи противника намагалися витіснити українські війська в районі н.п. Піски. Силами в кілька груп піхоти - загальною чисельністю 350-400 бойовиків, до 25 одиниць бронетехніки і за підтримки ствольної та реактивної артилерії - противник послідовно атакував позиції українських військ одразу на декількох ділянках. Отримавши гідну відсіч і зазнавши відчутних втрат, російський війська змушені були відступити на вихідний рубіж.

Погіршується ситуація на північ від Авдіївки. Російсько-терористичні війська зосередили в районі Ясинуватої - Пантелеймонівки батальйонно-тактичну групу, що має 15 танків і 25 бойових броньованих машин. Також у цей район противник перекинув зведений підрозділ артилерії у складі 25 гаубиць Д-30 і протитанкових гармат МТ-12.

У боях між н.п. Авдіївка та Дослідне українські війська захопили танк Т-64БВ і БМП-2. Під артудари українських військ потрапила бронегрупа терористів, що складається з 3 танків, 6 бойових броньованих машин і 5 вантажівок, - знищено танк і "Урал". Уцілілі терористи відступили до Горлівки.

У районі Дебальцевого українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу з артилерією бойовиків, протягом останніх трьох діб обстрілювали позиції сил АТО і саме місто. Усього по Дебальцевському плацдарму ведуть вогонь близько 40 одиниць артилерії і РСЗВ на ділянці від Первомайська до Чорнухиного і близько 15-20 одиниць ствольної та реактивної артилерії з району Макіївки і на схід від Єнакієвого.

У результаті контрбатарейної боротьби української артилерії в районах на захід і північний захід від Горлівки знищено принаймні три одиниці артилерії бойовиків. Ще одну САУ 2С1 переправили на ремонт у саму Горлівку.

З метою зриву наступальних дій противника на ділянці у районі н.п. Станиця Луганська артилерійська група ЗС України завдала вогневого удару на випередження по району зосередження ротної тактичної групи російських військ, а також по укріпленнях терористів у районі Миколаївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram