ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вчора зайняли селище Красний Партизан

Противник зосереджує сили в районі Ясинуватої

Бойовики вчора зайняли селище Красний Партизан
Архив
Фото: EPA/UPG

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук підтвердив інформацію, яка з'явилася вчора в ЗМІ, про те, що терористи зайняли селище Красний Партизан поблизу Горлівки Донецької області. Про це Тимчук написав на своїй сторінці у facebook.

"Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі далі залишається вкрай напруженою. Після невдалих штурмів і отриманих на ділянці Красногорівка - Авдіївка втрат, командування російсько-терористичних військ перенесло зусилля на північ від цієї ділянки, атакувавши з рубежу Озерянівка - Михайлівка в напрямку на Троїцьке. В результаті бою противник просунувся вперед і зайняв н. п. Красний Партизан, однак просунутися до н. п. Троїцьке не зміг, потрапивши під удар української артилерії", - повідомив Тимчук.

За його словами, водночас противник зосереджує сили в районі Ясинуватої Донецької області.

"Зокрема, в цей район (між н. п. Ясинувата і Пантелеймонівка) прибула тактична група російсько-терористичних військ (за попередніми даними - зведена БТГ з посиленою танковою ротою зі складу однієї з мотострілкових бригад Західного військового округу РФ). У складі тактичної групи - до 25 бойових броньованих машин (ББМ, включаючи БТР-80 і БМП-2), а також 2-батарейний змішаний артилерійський дивізіон (6 гаубиць Д-30 і 6 установок РСЗВ БМ-21 "Град")", - додав координатор ІО.

Нагадаємо, вчора бойовики відмовилися від розгляду Мінського меморандуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram