ГоловнаСуспільствоВійна

У Дебальцевому через обстріл зупинилася невелика ТЕС

Є поранені

У Дебальцевому через обстріл зупинилася невелика ТЕС
архив
Фото: Макс Левин

Невелика Миронівська теплоелектростанція (смт. Миронівське за 20 км від Дебальцевого) з 22 січня зупинила роботу через обстріли.

Як повідомляє прес-служба власника ТЕС компанії ДТЕК, 22 січня через обстріл і пошкодження станція зупинилася. До цього працював один блок потужністю 96 МВт.

Обстріл території теплоелектростанції тривав з 06:00 п'ятниці. Один зі снарядів розірвався на центральній прохідній ТЕС, за попередніми даними - жертв немає, є поранені. Другий снаряд влучив у мазутове господарство, пошкоджено мазутовий бак. Працівники ТЕС сховалися в бомбосховищі.

Порушено теплопостачання селища Миронівка (8500 жителів) - з двох теплотрас від ТЕС тепло подається тільки по одній. Для виробництва теплоенергії в мінімальному режимі працює котел №4.

Нагадаємо, Миронівська ТЕС виробляла від 34 до 96 МВт електроенергії. Крім того, теплова електростанція від початку зимового опалювального сезону забезпечувала теплом селище Миронівське.

У п'ятницю через обстріл зупинив роботу один із двох блоків ТЕС у Щасті, через що вся підконтрольна Україні частина Луганської області залишилась без світла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram