ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість російських військових у зоні АТО побила рекорд, - штаб

На Донбасі налічують понад 10 тис. кадрових службовців

Кількість російських військових у зоні АТО побила рекорд, - штаб
Блокпост российских военных в Грузии в 2009 г
Фото: EPA/UPG

У зоні бойових дій на Донбасі триває ротація у середовищі терористів: замість бойовиків на Донбас прибувають кадрові військовослужбовці з Росії. Про це сьогодні на брифінгу заявив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

"На ключових оперативних напрямках відбувається заміна угруповань бойовиків на військовослужбовців ЗС РФ, загальна чисельність яких на підконтрольній бойовикам території сягнула найвищого рівня від початку конфлікту на Донбасі - понад 9 тис. військовослужбовців", - сказав Лисенко.

За даними штабу, командування ЗС РФ забезпечує постійне надходження в район бойових дій живої сили і військової техніки.

"Через неконтрольовані ділянки українсько-російського кордону у великій кількості завозяться боєприпаси - близько 30-40 вантажівок щодоби. З цією метою, а також для забезпечення постійної ротації російських військових до кордону з нашою державою передислоковуються окремі підрозділи ЗС РФ, зокрема, 20-ї гвардійської армії Західного військового округу", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, останніми тижнями бойовики перейшли до активних бойових дій уздовж всієї лінії розмежування і заявили про відмову від будь-якого перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram