ГоловнаСуспільствоВійна

Підірваний партизанами потяг з вугіллям виявився українським

Диверсія на території ЛНР торкнулася ТЕС у Щасті

Підірваний партизанами потяг з вугіллям виявився українським
Фото: Макс Левин

Потяг із вугіллям, який підірвали партизани на території, окупованій бойовиками ЛНР, виявився призначеним для Луганської ТЕС у Щасті.

Про це заявив глава Луганської обладміністрації Геннадій Москаль.

"Щоб забезпечити ТЕС паливом, вугілля марки "А" з Ровеньок і Свердловська поїзд заїжджає через станцію Гуково на територію Російської Федерації, проходить тут митний і прикордонний контроль, а надалі через станцію Лантратівка прямує на контрольовану Україною територію Луганської області та вивантажується на ТЕС у Щасті. Інших перевезень на цьому маршруті немає, вугілля з Ровеньок і Свердловська в Росії не вивантажується. Тому підривання поїзда з вугіллям, яке призначалося для ТЕС у Щасті - це пряма диверсія проти контрольованої Україною території Луганської області", - цитує губернатора його прес-служба.

Він підкреслив, що ТЕС у Щасті відчуває гострий дефіцит вугілля, і альтернативи його поставок через Росію поки що немає.

Москаль запропонував партизанам піти на трасу "Бахмутку" та взяти участь у боях проти російської армії.

Нагадаємо, що про диверсію на територіях ЛНР заявила вчора прес-служба полку "Дніпро-1". Вибух повністю знищив два вагони і частину залізниці на станції Червона Могила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram