ГоловнаСуспільствоЖиття

Сили АТО утримують усі висоти й обороноздатні приміщення ДАП, - комбат

На території аеропорту постійно триває артилерійська дуель, повідомив "Чорний"

Українські військові залишили старий і новий термінали Донецького аеропорту, але більша частина аеродрому і досі перебуває під їхнім контролем.

Про це повідомив командир 5-го окремого батальйону "Правого сектору" з позивним "Чорний", передає "Громадське.ТБ".

"Було б злочином, якби командування відправило бійців туди утримувати ці уламки. Зараз утримують приміщення, які обороноздатні. До яких можна доїхати і довезти боєприпаси. Всі висоти - метеовежа, диспетчерська вежа, пожежна - утримуються. Приміщення, які в нормальному стані і дозволяють контролювати територію аеропорту", - запевнив "Чорний".

У новому терміналі повністю обвалився другий поверх - бійців, які тримали оборону, завалило уламками конструкції.

Частина убитих бійців, за інформацією комбата, залишилися під завалами. Треба заходити всередину і розчищати завали. Зараз про вивезення загиблих не йдеться, тому що на території аеропорту постійно триває артилерійська дуель.

Також, за його словами, під контролем українських сил залишаються Авдіївка, частина Спартака і Піски.

Нагадаємо, в аеропорту загинули шестеро українських бійців, 19 були поранені.

У штабі АТО не виключили, що під руїнами нового терміналу Донецького аеропорту могли залишитися українські військові, але через запеклий бій зараз неможливо відшукати їх і врятувати.

У РНБО заявили, що було ухвалене рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу Донецького аеропорту, оскільки об'єкт повністю зруйнований і непридатний для оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram