ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура: обстріл зупинки в Донецьку вели з машини з мінометом

За оперативною інформацією, стріляли з Куйбишевського району

Прокуратура: обстріл зупинки в Донецьку вели з машини з мінометом

Органи прокуратури Донецької області володіють оперативною інформацією від свідків у Донецьку про вантажний автотранспорт із мінометом, з якого у Куйбишевському районі здійснили обстріл у бік Ленінського району Донецька, де вранці в четвер на зупинці громадського транспорту загинули люди.

"Після використання зброї вантажний автотранспорт продовжив рух у бік центру міста", - повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, прокуратура Донецької області кваліфікувала обстріл громадського транспорту в Донецьку як терористичний акт. За даними прокуратури, вогонь вели бойовики ДНР.

Мінометний обстріл зупинки "Вулиця Купріна" у Ленінському районі Донецька стався близько 8:30 у четвер. Загинули вісім осіб, ще семеро ушпиталено.

Найближчі позиції українських військових знаходяться щонайменше за 15 км від місця трагедії, повідомили в Міноборони. Максимальна дальність мінометів значно менша за цю відстані.

У ДНР поширюють версію про те, що тролейбус обстріляли з "кочівного" міномета, встановленого в мікроавтобусі. Нібито затримано диверсійну групу, яка стріляла по тролейбусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram