ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков назвав "сміттєву люстрацію" неприпустимою

До активістів, які будуть кидати депутатів у сміттєві баки, міліція буде ставитися як до провокаторів, заявив міністр

Аваков назвав "сміттєву люстрацію" неприпустимою
Фото: bukinfo.com.ua

"Народна люстрація" шляхом вкидання політиків у сміттєві баки є неприпустимою.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на брифінгу в Харкові, кажучи про випадки так званої "сміттєвої люстрації" з депутатами Харківської міськради.

"Усім, хто вдягає на себе маски і бігає за наляканими депутатами, малодостойними депутатами, наразі ще депутатами Харківської міської ради, моя порада: вперед на фронт, здобувайте репутацію там, після чого повертайтеся до Харкова, овіяні славою, перемагайте в міських виборах, міняйте цей склад міськради. А кожен, хто кидає в сміттєві баки депутата, - провокатор. Саме так до нього буде ставитися міліція", - підкреслив Аваков.

Він підкреслив, що "народна люстрація" - це самоуправство, яке не дозволить побороти невдоволення системою колишньої влади.

"Є право і закон, він завжди один. У нас самоуправства на вулиці бути не повинно, самоуправство на вулиці завжди залишається без межі. Я не думаю, що комусь з нормальних людей буде приємно, що його судить незрозумілий хлопчик у незрозумілій балаклаві. Це неприпустимо! Є механізм перехідного періоду, є невдоволення і очікування нереалізованого правосуддя, але є тільки одне правило, як цю ситуацію побороти - діяти за правилами, інакше буде такий же хаос, тільки з іншим знаком", - сказав Аваков.

Міністр зазначив, що справжні патріоти України зараз воюють на фронті чи діють у волонтерських організаціях.

Як повідомлялося, 24 грудня у Харкові після чергової сесії молоді люди вкинули в сміттєвий бак депутата Харківської міськради Володимира Скоробагача. 21 січня молоді люди намагалися вкинути в сміттєвий бак директора Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктора Кітаніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram