ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі бійця АТО проти судді йдеться про самоуправство, а не хуліганство, - адвокат

Солдата Медведського, який конфліктує із суддею ВСУ, відпустили під домашній арешт

У справі бійця АТО проти судді йдеться про самоуправство, а не хуліганство, - адвокат
Бойца АТО отпустили из-под стражи в зале суда
Фото: Роман Тытыкало

Захист бійця АТО Миколи Медведського у справі проти судді Скотаря наполягатиме на зміні кваліфікації злочину. Про це LB.ua повідомив адвокат Роман Титикало.

"Будемо намагатися змінити кваліфікацію з хуліганства (санкція від 5 до 7 років) на самоуправство - до 3 років, він ввечері в понеділок тільки потрапив додому, опритомнює.

Також будемо ініціювати відповідальність судді за незаконне захоплення землі", - сказав адвокат, який захищає Медведського в рамках програми правової допомоги бійцям АТО.

У понеділка, 19 січня, адвокат повідомив на своїй сторінці у facebook, що "бійця АТО Медведського, який допік судді ВСУ Скотареві", відпустили під домашній арешт. Одразу після конфлікту військовий суд обрав для затриманого запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Адвокат наголосив, що на утриманні Медведського є малолітній син, плюс йому самому потрібна реабілітація після повернення з фронту.

Конфлікт між суддею ВСУ Анатолія Скотарем і військовим Миколою Медведським, який служив мінометником під Дебальцевим, стався 8 січня в місті Переяславі-Хмельницькому Київської області.

"Суддя перед своїм подвір'ям у місті Переяславі-Хмельницькому Київської області заасфальтував майданчик для паркування своїх кількох сучасних автомобілів і зайняв ним частину проїжджої дороги, а по периметру цього майданчика вмурував стовпчики. АТОшник їхав додому і в'їхав в один з укопаних посеред дороги стовпчиків, чим пошкодив радіатор на своїй єдиній машині-"копійці". До АТОшника відразу вибіг суддя і почав з'ясовувати стосунки, потім виніс із будинку гвинтівку для переконливості. АТОшник поїхав додому, взяв автомат і одну гранату РГД. Приїхав до цього судді, без запрошення зайшов до нього у двір і в будинок, поклав на стіл гранату і сказав: "А тепер проговоримо на рівних". Крім захоплення проїжджої частини, суддя загородив для власного користування громадський берег річки Альти, де завжди проходили рибалили місцеві жителі», - розкрив обставини справи адвокат у facebook.

За фактом події порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України - хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, яке карається позбавленням волі на термін від трьох до семи років, а також за ст. 129 КК України - погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, що карається арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до двох років.

Нагадаємо, в п'ятницю в Києві судитимуть колишніх "беркутівців", яких звинувачують у вбивствах 39 активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram