ГоловнаСуспільствоВійна

Ярема: Захарченка за Волноваху переслідуватимуть по всьому світу до кінця його життя

Слідство визначило район, звідки обстріляли маршрутку з мирними жителями

Ярема: Захарченка за Волноваху переслідуватимуть по всьому світу до кінця його життя
Фото: news.pn

Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що обстріл маршрутки під Волновахою здійснено з підконтрольної ДНР території в районі міста Докучаєвська. Про це він заявив на прес-конференції, представляючи перші результати розслідування кримінальної справи за фактом загибелі 12 мирних громадян на блокпосту.

"Досудове розслідування встановило, що 13 січня 2015 року о 14 годині 25 хвилин з території, підконтрольної представникам терористичної організації "Донецька народна республіка", а саме - із північно-східної частини міста Докучаєвська - було здійснено артилерійський обстріл Збройних сил України, а саме - батальйону патрульної служби "Київ-2" Міністерства внутрішніх справ, розміщеного на території блокпоста №4 УДАІ в Донецькій області. У результаті обстрілу постраждали пасажири автобуса iVan, які проходили паспортний контроль. У результаті теракту на місці події загинули 10 цивільних осіб, і ще 2 особи померли у Волноваській районній лікарні від отриманих уражень металевими осколками снаряда. Під час огляду місця події було виявлено, що залишки снаряда, який влучив в автобус, знаходяться за 12 метрів на схід від місця розташування автобуса", - зачитав Ярема висновки слідства.

За його словами, обстріл блокпоста вели з трьох "Градів", усього було випущено 88 осколково-фугасних ракет.

Голова СБУ Валентин Наливайченко, який теж узяв участь у прес-конференції, заявив, що з приводу цього теракту оголошено підозру ватажкові ДНР Олександру Захарченку, його оголошено в розшук.

"Терористична організація ДНР безпосередньо спланувала і здійснила цей злочин. За цим маршрутом Златоустівка - Донецьк здійснювався цивільний регулярний рейс, про що було добре відомо терористам і їхнім ватажкам. Тому "Гради" - ми розуміємо, що це мінімум три установки БМ-21 - саме вони масовано, за прямою директивою терориста №1, так званого голови, здійснили масований обстріл", - заявив він.

Ярема наголосив, що проти "Захарченко буде здійснюватися переслідування по всій земній кулі і до кінця його перебування на цьому світі". Він додав, що Україна веде переговори з Інтерполом про включення Захарченка в розшуковий список.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram