ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі відбувся мітинг пам'яті загиблих під Волновахою

Маріупольці на мітингу закликали терористів припинити обстріли

У Маріуполі сотні людей прийшли на площу в центрі міста, щоб ушанувати пам'ять загиблих під Волновахою мирних жителів і віддати данину пам'яті українським військовим, які ціною свого життя захищали Україну.

Про це повідомляє новинний сайт 0629.

13 січня на блокпосту під Волновахою в результаті обстрілу системою "Град" загинуло 12 пасажирів рейсового автобуса і ще 11 осіб отримали поранення.

В руках у городян були плакати "Я - Волноваха", "Я - Горлівка", "Я - Донецьк", "Я - Україна". Таким чином жителі виступили проти терористичних актів, які забрали життя тисяч людей.

Як зазначила організатор мітингу маріупольський волонтер Галина Однорог, жителі черговий раз виступили проти агресії Росії.

"Я - Волноваха" стало загальною назвою, - сказав громадський Максим Бородін. - Ніхто не знає, куди завтра може прилетіти снаряд і чиє життя він може забрати".

На мітингу була присутня і представник міської влади - заступник міського голови Тетяна Ломакіна. У своїй короткій промові вона зауважила, що найголовніше для жителів зараз - це мир. "Нам не потрібна війна", - додала вона.

У рамках мітингу проводився збір коштів на тепловізор для військових.

У резолюції мітингу учасники звернулися до терористів з проханням припинити обстріли під прикриттям спин жінок, дітей і літніх людей. Також городяни попросили міжнародні організації зробити все, щоб в Україні настав мир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram