ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відсторонив начальника полтавської ДАІ від посади

Петро Блажівський у грудні попався на багатотисячному хабарі

Суд відсторонив начальника полтавської ДАІ від посади
Фото: gaipolt.gov.ua

Жовтневий районний суд Полтави усунув від посади начальника УДАІ регіону Петра Блажівського. Як повідомляє прес-служба прокуратури області, таким чином суд задовольнив клопотання обвинувача у справі про вимагання в Полтавській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

"Сьогодні за постановою слідчого судді Жовтневого районного суду м Полтави задоволено клопотання прокуратури Полтавської області про усунення з посади начальника УДАІ УМВС України в області", - сказано в повідомленні.

Раніше цього тижня стало відомо про звільнення двох заступників Блажівського - підполковників міліції Володимира Голтвянського та Андрія Василенка. Як повідомляє місцевий сайт "Полтавщина", звільнення чиновників пов'язано з корупційним скандалом із Блажівським.

Сам екс-глава ДАІ зараз перебуває в лікарні і старанно виконує всі вимоги слідства.

Нагадаємо, наприкінці грудня Блажівського спіймали на хабарі в розмірі 18 тис. доларів, у квартирі чиновника під час обшуку виявили готівку, в тому числі валюту, на загальну суму близько 1,5 млн гривень.

Блажівського звинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди при зловживанні службовим становищем. Екс-чиновник вийшов з-під варти під заставу у 10 млн гривень, яку внесли родичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram