ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Дитячу поліклініку на Курнатовського все-таки реорганізують

Частину лікарів і пацієнтів переведуть в інші лікарні

Дитячу поліклініку на Курнатовського все-таки реорганізують
Фото: Макс Левин

Реорганізацію дитячої поліклініки на вул. Курнатовського в Києві відклали лише на тиждень. За цей час адміністрація клініки має "по змозі усунути виявлені проблеми", пов'язані з переїздом, наскільки це дозволяють приміщення і ресурси.

Як з'ясував LB.ua, чиновники охорони здоров'я не згодні на ті поступки, яких вимагають батьки, котрі обслуговуються в поліклініці.

На зустрічі з пацієнтами та громадськістю 14 січня директор дитячої поліклініки Елеонора Коляда уважно вислухала і записала всі побажання та зауваження, пообіцявши докласти всіх зусиль для їх втілення. Серед побажань - побудова роздільного графіку прийому дітей і дорослих на новому місці, обладнання місць і пандуса для колясок, кабінету матері і дитини.

"Нас турбує перспектива обслуговування дітей і дорослих пацієнтів в одному приміщенні, а також відсутність спеціально відведених місць для дитячих колясок в амбулаторіях, куди переводять маленьких пацієнтів зі звичної їм поліклініки на Курнатовського, - каже одна з молодих мам. - На Курнатовського є велика коляскова + вестибюль, тому місця всім вистачало. Турбує зростання навантаження на лікарів, скорочення кількості "вузьких" спеціалістів ".

Чиновники (начальник управління охорони здоров'я Дніпровської райадміністрації Даніель Карабаєв, директор КП "ЦПМСД №1" Дніпровського району - нова назва дитячої поліклініки - Елеонора Коляда та начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров'я КМДА Олена Коваленко) пообіцяли не скорочувати вузьких фахівців, розділити години прийому для дорослих і дітей. Але на питання, де все-таки залишати дитячі коляски в амбулаторіях, відповісти не змогли. Фінансування обмежене, на добудову додаткових приміщень грошей не вистачає.

Батьки побоюються, що на практиці дорослі і діти все-таки опиняться в одній черзі, адже не всі дорослі дотримуватимуться "грудничкового дня" і "дняі здорової дитини". Запрошений батьками нардеп Андрій Іллєнко висловив свою думку, що проект реорганізації ще сирий, і потрібно багато чого доробити, проте вже від сьогодні нововведення набули чинності.

Нагадаємо, раніше LB.ua писав про те, що за відсутності начальника районного міського відділу охорони проводиться раптова, не узгоджена з міським управлінням охорони здоров'я та місцевими жителями, реогранізація дитячої поліклініки. Частину лікарів і пацієнтів мають перевести з Курнатовського, 7 (дитячої поліклініки) на Запорожця, 26 (доросла поліклініка), частину - на Перова, 10 (амбулаторія сімейної медицини), частина залишиться в будівлі дитячої поліклініки. Районні чиновники називають ці дивні маніпуляції медичною реформою і переходом на сімейну медицину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram