ГоловнаСуспільствоВійна

Росія передала бойовикам вогнеметні системи залпового вогню "Буратіно"

На озброєнні української армії такої техніки немає

Росія передала бойовикам вогнеметні системи залпового вогню "Буратіно"
Архивное фото

Важкі вогнеметні системи залпового вогню "Буратіно", з яких терористи напередодні обстріляли позиції українських військовослужбовців, надійшли з території Російської Федерації. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Учора застосування цієї установки не принесло успіху нашим ворогам, жодного військовослужбовця не поранило. Але ми точно знаємо, що ці установки надійшли з території Російської Федерації. Цієї техніки на озброєнні Збройних сил України немає", - заявив Лисенко.

"Буратіно" - це важкий вогнемет на базі танка Т-72. Загальна маса установки - більш ніж 40 тонн.

"Початкова модель мала на собі 24 направляючі, зараз - 30, вона вдосконалена. Вистрілює снарядами, що мають дальність дії від 400 м до 4,5 км. Дія цих снарядів полягає в тому, щоб випалювати і піддавати тиску позиції. Дуже сильний вплив, але сама установка має певні недоліки - немає маневреності великою, і щоб зарядити цю установку, потрібно хоча б одну схожу, але з краном, яка повинна заряджати. Тобто руками цю установку ніяк не перезарядиш, потрібен спеціальний пристрій у вигляді такого самого танка", - розповів Лисенко.

Нагадаємо, напередодні бойовики обстріляли з мінометів і "Градів" кілька населених пунктів, уперше застосувавши 220 мм важку вогнеметних систему залпового вогню "Буратіно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram