ГоловнаСуспільствоВійна

Терористи висунули ультиматум захисникам Донецького аеропорту

"Кіборги" мають піти до 17:00, або їх знищать

Терористи висунули ультиматум захисникам Донецького аеропорту
Фото: Сергей Лойко

Бойовики ДНР висунули захисникам Донецького аеропорту ультиматум: до 17:00 "кіборги" мають піти з аеропорту, або їх знищать. Бійці просять командування прислати підмогу і дати команду артилерії знищити терористів. Відступати "кіборги" не мають наміру. Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на одного із захисників аеропорту.

"Нас б'ють із двох сторін танками з 400 метрів і артилерією. Підтримки нашої артилерії немає. До 17:00 бойовики дали час піти з нового термінала. Якщо ми цього не зробимо, терористи нас тут просто знищать. Термінал повністю прострілюється. Але ми нікуди не підемо. Ми не збираємося відступати. Нас три дні знищують важким озброєнням. Тут уже нічого не залишилося. Ми чекаємо на підтримку", - повідомив один із бійців.

Коментуючи цю інформацію, спікер штабу АТО Роман Туровець повідомив видання InfoResist: "Наша позиція проста - ми не збираємося звідти йти. Аеропорт давно став уже чимось більшим, ніж стратегічним об'єктом. Це символ, і ми просто так звідти не підемо, незважаючи на ультиматум".

Спікер медіа-центру РНБО Андрій Лисенко, коментуючи на брифінгу цю інформацію, заявив, що "ультиматуми вони ставлять постійно". Він також додав, що якби артилерія не підтримувала бійців в аеропорту, там би вже нічого не було.

Водночас, за словами бійців, вся підтримка станом на 13:00 виразилася в додатковій живій силі (менш ніж десять осіб), а підтримки артилерією немає.

"Уранці по нас били два танки. 27 пострілів. У відповідь їм відлетіло аж чотири міни, і всі повз", - повідомили бійці.

Нагадаємо, напередодні ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко заявив, що не допустить ротацій у Донецькому аеропорту і має намір знищити цей опорний пункт української армії. Сьогодні за відновлення повномасштабних бойових дій висловився представник бойовиків ЛНР Віталій Кисельов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram