ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області загинув чоловік, ще двоє поранені

Мирні жителі постраждали від обстрілу з боку бойовиків

У Луганській області загинув чоловік, ще двоє поранені
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Бойовики активно ведуть обстріл населених пунктів Луганської області, підконтрольних Україні. Унаслідок бойових дій загинув 53-річний чоловік і поранено двох міліціонерів. Про це повідомляє прес-служба губернатора Луганської області Геннадія Москаля.

"За вчорашній день і минулу ніч населені пункти на підконтрольній Україні території Луганської області далі активно обстрілювали бойовики "ЛНР" з артилерії, мінометів і систем "Град", - сказано в повідомленні.

У зоні ураження опинилися Щастя, Трьохізбенка, Станиця Луганська, Золоте, Гірське і Чорнухине. Більше за всіх від обстрілів постраждало Щастя, яке протягом доби обстріляли з мінометів п'ять разів. Міни вибухали в районі теплоелектростанції, поблизу моста через Сіверський Донець, біля автостанції, поруч із садовим товариством і стадіоном.

"Унаслідок одного з обстрілів місцевості біля фільтраційного пункту після обіду смертельно поранено місцевого жителя, який проходив вулицею. 53-річному чоловікові відірвало ногу, він загинув на місці від втрати крові. Крім того, поранено двох співробітників міліції, які охороняли фільтраційний пункт. Обох доставили в лікарню", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив Москаль, складна ситуація зберігається у Станиці Луганській, яку за ніч тричі обстріляли з артилерії і "Градів". Обстрілу зазнали також прилеглі до райцентру села Валуйське і Вільхове. Інформації про постраждалих мирних жителів немає. У Станиці Луганській через бойові дії неможливо відновити електропостачання, тепло і центральне водопостачання.

Нагадаємо, в Донецьку через обстріли загинули двоє мирних жителів, поранення отримали ще три людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram