ГоловнаСуспільствоВійна

Російський гумконвой проїхав на Донбас через "Матвєєв Курган"

У пункті пропуску немає ні спостерігачів, ні українських митників

Російський гумконвой проїхав на Донбас через "Матвєєв Курган"

У п'ятницю, 9 січня, черговий російський "гумконвой" залишив територію України. Понад 60 вантажівок потрапили на українську територію через пункт пропуску, де немає міжнародних спостерігачів, повідомили представники моніторингової місії ОБСЄ. Про це йдеться у звіті, оприлюдненому на сайті організації.

Частина колони пройшла в Україну вранці 8 січня через пункт пропуску "Донецьк" і складалася з 62 автомашин: 53 вантажівок, двох машин супроводу, однієї ремонтної машини, п'яти допоміжних і однієї швидкої допомоги. На вантажівках було написано, що це - "гуманітарна допомога" з Росії. Машини відкривали і оглядали російські прикордонники і митники, але українських митників, які чергують на цьому пункті пропуску з метою оформляти такі "конвої", при цьому не було помічено.

На зворотному шляху в ніч на 9 січня українські представники взяли участь в огляді машин, які поверталися до Росії.

Ще 62 машини увійшли через пункт пропуску "Матвєєв Курган", де спостерігачів ОБСЄ Росія відмовляється приймати. Інформацію про кількість вантажівок у цій частині колони опублікувало Міністерство надзвичайних ситуацій Росії.

Нагадаємо, раніше в РНБО заявляли, що Росія продовжує порушувати міжнародне право і в односторонньому порядку направила одинадцятий "гуманітарний конвой" на схід України. Україна наполягає на неправомірності несанкціонованого перетину українського державного кордону з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram