ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові п'ятеро чоловіків у балаклавах зі зброєю вдерлися в приміщення волонтерів

Физическое насилие не применяли.

У Харкові п'ятеро чоловіків у балаклавах зі зброєю вдерлися в приміщення волонтерів
Архив
Фото: Александр Ратушняк

Волонтерська організація "Станція "Харків" заявляє про напад на пункт видачі гуманітарної допомоги переселенцям із зони АТО на вул.Червоножовтневій. Про це "Інтерфакс-Україна" повідомила прес-секретар організації Олена Голікова.

"Вчора (у четвер - ред.) ввечері, близько 22:00 п'ятеро чоловіків у балаклавах зі зброєю вдерлися в приміщення і в грубій формі зажадали від охоронця роз'яснити політичну позицію "Станції"... Ми поки не можемо з упевненістю сказати, якою була мета цього нападу, але розцінюємо його як провокацію", - повідомила вона.

Вона уточнила, що постраждалих від інциденту немає, майно і приміщення не пошкоджено.

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ у Харківській області повідомили, що міліція проводить перевірку цього інциденту.

"Близько 22.30 оператору служби 102 надійшов виклик. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Жовтневого райвідділу міліції. Охоронець повідомив, що 5 невідомих у балаклавах зайшли в приміщення і погрожували фізичною розправою. Виникла словесна суперечка, до фізичного насильства справа не дійшла. Про те, що люди були зі зброєю, охоронець не говорив. Цей факт внесли до журналу єдиного обліку правопорушень. Триває збір первинних матеріалів, встановлюються свідки, інформація з камер відеоспостереження. Після збору всіх матеріалів ухвалять рішення щодо кваліфікації того, що сталося", - сказали у відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області.

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня у центрі Харкова на вулиці Римарській 3/5, у меблевому магазині "Ажур", що належить члену "Громадської Варти", волонтеру, який допомагає бійцям АТО, В'ячеславу Дуді стався вибух.

Вибуховою хвилею винесло шматок стіни будівлі і вибило вікна в сусідніх будинках.

Народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко зазначив, що цей вибух кваліфікували як терористичний акт спрямований на спробу дестабілізації ситуації в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram