ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області затримано двох братів-бойовиків і "поліцейського ДНР"

Розпочато досудове розслідування

У селі Новомиколаївка Слов'янського району Донецької області затримали двох братів, 55 і 60 років, які активно брали участь у формуванні незаконних збройних угруповань, повідомляє прес-служба МВС України.

"Слідство встановило, що вони брали активну участь у діяльності незаконних збройних формувань. Є докази їхнього чергування на блокпостах на території Слов'янського району, безпосередньої участі у проведенні незаконного референдуму у травні 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Після звільнення Слов'янська чоловіки кілька місяців переховувалися на території сусідньої держави, підкреслюють у МВС.

Наразі розпочато досудове розслідування. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.5 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

Начальник УБНОН ГУМВС України в Донецькій області Борис Сердечний повідомив, що стосовно затриманих обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Тривають оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення і затримання інших учасників диверсійної групи.

Як сказано у повідомленні прес-служби МВС, є свідчення місцевих жителів про те, що під час організації голосування за "ДНР" затримані заходили в будинки односельців зі зброєю і вимагали підтримати "нову республіку". Вони брали активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов'янська, а також через підконтрольні Росії ЗМІ поширювали недостовірну інформацію про чинну українську владу та Збройні сили України.

Крім того, міліція затримала в Донецькій області "поліцейського ДНР" з бойовою гранатою. Він мав намір провезти осколкову гранату РГ-42 і бронежилет із окупованого Донецька на вільну територію у місто Димитров з метою збуту, однак мар'їнські міліціонери і бійці Нацгвардії припинили ці спроби.

Фото: МВС

Як повідомляє прес-служба Мар'їнського РВ ГУМВС України в Донецькій області, зловмисника затримали на блокпості у с.Георгіївка Мар'їнського району, підозрілі предмети вилучено. У затриманого також виявлено посвідчення "оперативного співробітника МВС ДНР".

Фото: МВС

За словами підозрюваного, гранату та бронежилет він придбав у невстановленої особи з метою подальшого збуту у місті Димитров. Його доставили в Курахівське міське відділення міліції. Під час особистого огляду вилучили предмет, схожий на гранату, бронежилет і "поліцейське посвідчення". Боєприпас направлено на вибухотехнічну експертизу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України. Проводиться досудове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram