ГоловнаСуспільствоВійна

На волонтерів цілеспрямовано полюють, - Тука

Близько 15-20 волонтерів вважають зниклими безвісти

На волонтерів цілеспрямовано полюють, - Тука
Фото: Александр Ратушняк

На волонтерів, які допомагають українським військовим, цілеспрямовано полюють, заявив в інтерв'ю LB.ua відомий волонтер з руху "Народний тил" Георгій Тука.

"Зараз цілеспрямовано триває полювання на волонтерів. Через фейсбук знаходять людей, починають із ними спілкуватися. Як правило, вибирають жінок - вік близько 40 років, користуючись їхньою схильністю кидатися допомагати, не думаючи про безпеку. Грубо кажучи, їх просто розводять і заманюють у пастки", - сказав він, додавши, що йому відомо про близько 15-20 волонтерів, які зникли безвісти.

Для захисту та координації діяльності волонтерських організацій за участю Туки створено Асоціацію волонтерів. Вона покликана займатися і фізичним захистом волонтерів, і їхнім захистом від держави.

"Волонтери для влади - як кнопка на стільці. Тому нерозуміння практично в усіх ситуаціях, починаючи від митниці, яка не соромиться вимагати хабарі за провезення волонтерських вантажів, і закінчуючи спробами податкової стягувати 15% податку з грошових надходжень. Хоча 23 вересня ухвалили закон, який звільняє волонтерів від сплати цього податку, але його виписано так, що скористатися ним практично нереально. Я так розумію, що ті люди, які його писали, ніколи не займалися волонтерською діяльністю", - розповів він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram