ГоловнаСуспільствоВійна

Зимовим одягом забезпечено близько 70% бійців АТО, - Тука

"Молімося разом, щоб сильних холодів не було"

Зимовим одягом забезпечено близько 70% бійців АТО, - Тука
Фото: Александр Ратушняк

Відомий волонтер з руху "Народний тил" Георгій Тука вважає, що ситуація з теплою формою для військових у зоні бойових дій плачевна.

В інтерв'ю LB.ua він критично оцінив заяви Міноборони про реформу системи постачання.

"Як такої реформи немає... Нічого не проводилося, нічого не змінилося... Молімося разом, щоб сильних холодів не було", - сказав Тука.

За його оцінками, зимовим одягом забезпечено близько 70% бійців АТО, при цьому половину військових забезпечили волонтери. Видана ж Міноборони форма - низької якості, додав він.

"На жаль, та зимова форма, яку видає Міноборони - навіть якщо воно хоч щось видає - годиться для такої погоди, як зараз (у день, коли записувалося інтерв'ю, було +6, - прим. Ред.). При -10 вона вже не годиться", - заявив Тука.

"Якщо говорити про взуття - то його закуплено виключно силами волонтерів, - продовжив він. - У Міноборони взагалі немає такого поняття, як зимові берці. Горезвісні "таланівські" (Міноборони купило кілька великих партій берців у фірми "Таланлегпром", - Ред.) живуть максимум 2 тижні - і то в добрих кімнатних умовах. А називати їх взуттям - це знущатися зі слова "взуття".

За його словами, проблемою є не так відсутність коштів на обмундирування, скільки те, що на ці гроші нічого купити.

"Наша промисловість, як і всі ми, виявилася не готова до війни. Є достатньо непогані зразки форми, яку вже шиють в Україні, але за обсягами вони не покривають наших потреб", - підсумував Тука.

Нагадаємо, Георгій Тука також заявив, що дві партії форми для військових, яку передала Канада, "розчинилися" в Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram