ГоловнаСуспільствоВійна

У неділю на Донбасі зафіксовано понад 30 обстрілів

Ніч на понеділок минула спокійно

У неділю на Донбасі зафіксовано понад 30 обстрілів
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Ніч у зоні проведення антитерористичної операції минула відносно спокійно. Починаючи з 00:20, на Донбасі не пролунало жодного пострілу.

Як повідомляє прес-центр АТО, доти, починаючи з 18:00 неділі, бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, використовуючи різні види озброєння, зокрема й артилерію. Зі стрілецької зброї, великокаліберного кулемета і гранатометів бойовики 5 разів обстріляли населений пункт Піски поблизу Донецька. Обстрілу зі стрілецької зброї зазнали військові на блокпосту неподалік від населеного пункту Новотошківське, а мінометного обстрілу - позиції на околицях Орлово-Іванівки. Опівночі протягом години незаконні збройні формування тричі обстріляли українських військових, застосовуючи артилерійські системи. Терористи вели артилерійський вогонь поблизу населених пунктів Рідкодуб і двічі біля Малоорлівки.

Окрім того, починаючи з 6:00 ранку і до 18:00 неділі бойовики 22 рази обстріляли позиції українських військових. Ситуація характеризувалася істотним ускладненням на донецькому напрямку. Тут незаконні збройні формування здійснили 22 обстріли позицій українських військових. Спочатку бойовики 6 разів обстріляли зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів підрозділи, які утримують позиції поблизу Мар'їнки. Згодом терористи перенесли вогонь на захисників аеропорту Донецька та селища Піски. Під обстріл також потрапили позиції військових поблизу населених пунктів Красногорівка, Дослідне і Північне. Бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети, міномети і озброєння танка. Також незаконні збройні формування двічі відкривали артилерійський вогонь по українських військових із житлових кварталів Донецька. Українські військовослужбовці на провокацію не піддалися і у відповідь не стріляли.

Також протягом учорашнього дня 6 обстрілів зафіксовано в інших районах зони проведення АТО. У Донецькій області бойовики вели вогонь по населених пунктах Миколаївка, Золоте, Нікішине і Чорнухине. У Луганській області з мінометів і стрілецької зброї двічі обстріляли позиції військових поблизу населеного пункту Кримське.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram