ГоловнаСуспільствоВійна

В Одесі розпочалася антитерористична операція

Міліціонери зупинятимуть і перевірятимуть підозрілих осіб

В Одесі розпочалася антитерористична операція
Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронні органи почали оперативно-профілактичне відпрацювання Одеси у зв'язку з терористичною загрозою.

Про це йдеться у зверненні начальника ГУ МВС в Одеській області Івана Катеринчука.

"У зв'язку з цим з метою здійснення контролю за ситуацією вулицями обласного центру буде спостерігатися значне пересування спеціального міліцейського та вантажного військового автотранспорту, екіпірованих людей з автоматичною зброєю", - зазначив він.

При цьому Катеринчук запевнив, що законослухняним громадянам у цій ситуації боятися нічого.

"Ці люди вийшли на вулиці, щоб захистити вас від терористичної загрози. Адже тільки протягом останнього місяця на території міста сталося п'ять терактів, останній з яких забрав людське життя", - додав начальник ГУ МВС.

Під час несення служби співробітники міліції будуть зупиняти і перевіряти підозрілих осіб, проводити огляд особистих речей.

Катеринчук також просить громадян повідомляти будь-яку інформацію, що стосується пересування невстановленої техніки і груп людей, оренди житла або тимчасового поселення незнайомих осіб, які ведуть прихований спосіб життя і викликають підозри.

Він також закликав керівників політичних сил, об'єднань і партій утриматися в цей період від проведення різного роду масових заходів - протестних акцій, пікетів, мітингів, оскільки міліції доведеться відволікати значні сили для охорони правопорядку під час цих заходів, а ці сили потрібні для проведення профілактичних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram