ГоловнаСуспільствоЖиття

У зоні АТО перебувають 40 священиків УПЦ КП

Капелани не беруть участь у бойових діях

У зоні АТО перебувають 40 священиків УПЦ КП
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У зоні проведення антитерористичної операції перебувають близько 40 капеланів Української православної церкви Київського патріархату. Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив патріарх УПЦ КП Філарет.

"Тих, які офіційно пройшли через призначення Генерального штабу Збройних сил, приблизно, 15 капеланів. А взагалі десь 40 осіб, а, може, й більше", - сказав Філарет.

"Є закон про капеланство, і ми користуємося цим законом, направляємо священиків, тих, які добровільно хочуть йти. Вони йдуть туди, читають молитви, піднімають дух воїнів", - повідомив Філарет.

При цьому Філарет запевнив, що священики не беруть участь у бойових діях. "Добровільно йдуть в окопи, але зброю в руки не беруть, бо священик не має права носити зброю і стріляти", - повідомив патріарх.

Філарет додав, що якщо священик стрілятиме, то його позбавлять права священнослужіння. Тому священики в зоні АТО лише перебувають поруч із бійцями, моляться, розмовляють і підтримують їх.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів ввів капеланську службу у Збройних силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram