ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Першим заступником міністра охорони здоров'я все-таки призначили адвоката Олександру Павленко

Павленко представляла у ЦВК Тігіпка і Королевську, а також балотувалася до парламенту за мажоритаркою від БПП

Першим заступником міністра охорони здоров'я все-таки призначили адвоката Олександру Павленко
Фото: moygrad.kiev.ua

Першим заступником міністра охорони здоров'я все-таки призначили адвоката Олександру Павленко, яка восени балотувалася в народні депутати за мажоритаркою від Блоку Петра Порошенка (221 округ, Київ). Про це LB.ua повідомила сама Олександра Павленко. 

Докладніше про своє призначення вона пообіцяла розповісти трохи пізніше. Згідно з офіційною інформацією, її підібрала на цю посаду рекрутингова фірма. У МОЗ Олександру Павленко поки не представляли, розпорядження про її призначення на сайті Кабміну ще не з'явилося.

Як уже писав LB.ua, Олександра раніше не займалася медициною, за освітою юрист, з 2000 року веде адвокатську практику. Випускниця програми Аспен, про що просить згадувати у публікаціях.

Раніше ім'я Олександри Павленко вже з'являлося в політиці - навесні вона була представником у ЦВК кандидата в президенти Сергія Тігіпка, а у 2012 році - представником у ЦВК Наталії Королевської. Крім того, Олександра Павленко вела судовий позов Наталії Королевської із соціологами. Нагадаємо, Королевська звинуватила соціологів у тому, що вони навмисно занизили її рейтинг.

Олександра Павленко також входила до складу Національної ради партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", хоча запевняє, що її знайомство з політсилою Тігіпка обмежувалося юридичною консультацією. (Скріншоти можна подивитися в попередній новині про Олександру Павленко.)

Крім того, компанія Олександри Павленко "Павленко і Побережнюк" брала участь у гучному процесі у справі падіння над Чорним морем російського ТУ-154, нібито збитого українською ракетою. У підсумку, нагадаємо, в суді вдалося довести, що українські військові непричетні до авіакатастрофи. При цьому Павленко захищає не українську сторону, а інтереси російської авіакомпанії "Сибір", яка вимагала стягнути з України 15,32 мільйона доларів за збитий літак.

Батько Олександри Павленко - екс-нардеп від Блоку Литвина Володимир Павленко.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі збирався призначити своїм першим заступником Володимира Курпіту, з яким разом працював у групі експертів з реформування української медицини. До цього Курпіта працював у Всесвітній організації охорони здоров'я і очолював громадську організацію ЛЖВ. Але, за інформацією LB.ua, проти призначення Курпіти виступила фарммафія. Очевидно, вона має достатньо коштів, щоби впливати на призначення урядовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram