ГоловнаСуспільствоПодії

Люди, які стріляли по офісу націоналістів у Харкові, отримали умовні терміни

Звинувачені зізналися у скоєному і "щиро розкаялися"

Люди, які стріляли по офісу націоналістів у Харкові, отримали умовні терміни

Дзержинський райсуд Харкова визнав двох людей винуватими в організації масових заворушень, які спричинили загибель людей та інші тяжкі наслідки, і засудив їх до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1,5 і 2 роки.

Рішення суду опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Йдеться про безладдя зі стріляниною, що відбулися в Харкові в ніч проти 15 березня і призвели до смерті двох людей.

Звинувачені зізналися у скоєному і "щиро розкаялися", а свідчення давати відмовилися, посилаючись на те, що все викладено в обвинувальному акті і їм додати нічого, наголошено в ньому.

Установлено, що обвинувачені вели неприцільний вогонь по 3-му поверху будинку на вул. Римарській, 18, де розташовано офіс декількох організацій, зокрема "Просвіти", "Патріота України" та "Правого сектору-Схід".

Вирок можна оскаржити в апеляційному порядку. Поки він не набув чинності, обидва обвинувачених залишаються під домашнім арештом.

Нагадаємо, конфлікт у центрі Харкова між націоналістами і проросійськими мітингувальниками почався ввечері 14 березня. Незабаром протистояння перенеслося до офісу на вулиці Римарській. Націоналісти забарикадувалися в будівлі, проросійські організації штурмували її. Обидві сторони почали застосовувати вогнепальну зброю. У результаті загинули двоє проросійськи налаштованих харків'ян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram