ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі АТО розповіли про провокації на Донбасі у вівторок

Російські телеканали покликано зафіксувати відповідь з боку військових

У штабі АТО розповіли про провокації на Донбасі у вівторок
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Ситуація в зоні АТО у вівторок істотно не змінилася, в першій половині дня було тихо, але після 14:00 зафіксовано низку обстрілів з боку бойовиків у районі Дебальцевого, Нікішиного і Чермалика.

"Бойовики вели неприцільний турбуючий вогонь зі стрілецької зброї, його метою є провокування українських військових на відповідь, яку відразу б зафіксували російські телеканали, щоб звинуватити українську сторону в порушенні режиму припинення вогню", - повідомляє прес-центр АТО.

Також наголошується, що в Дебальцевому вводиться спільне патрулювання: військовослужбовці дислокованих тут частин разом з місцевими правоохоронними органами займатимуться охороною громадського порядку в місті.

У вівторок військові доставили гуманітарну допомогу в Світлодарську міську поліклініку та відвідали Святогірську лавру, передавши в монастир гуманітарну допомогу для переселенців.

Нагадаємо, на Донбасі від ранку 9 грудня діє режим повної тиші. З того часу загинули 10 бійців сил АТО. Трьох військових 39-го і 54-го батальйонів територіальної оборони було вбито 10 грудня, двох бійців полку "Азов" - у ніч на 12 грудня. 18 грудня загинули 5 бійців.

Читайте: У Щасті "айдарівці" розстріляли п'ятьох своїх бійців, - джерело

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram