ГоловнаСуспільствоВійна

Мобілізованих військових навчатимуть менш ніж місяць

Міноборони готується до першої хвилі мобілізації в січні-2015

Мобілізованих військових навчатимуть менш ніж місяць
Фото: Макс Требухов

Навчання нових мобілізованих військових триватиме 25 діб. Про це на брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, інформує РБК-Україна.

До мобілізації залучатимуть насамперед офіцерів і військових фахівців запасу. Мобілізовані пройдуть обов'язкову підготовку на базі навчальних центрів Збройних сил України.

"Військові спеціалісти пройдуть курси перепідготовки у вищих навчальних закладах Міноборони. Солдати пройдуть курс первинної підготовки й отримають необхідні спеціальність і знання", - сказала Кушнір.

Навчання для різних категорій мобілізованих триватиме 25 діб, після цього вони пройдуть усі разом бойове злагодження у складі підрозділів.

"Після закінчення навчання, бойового злагодження, забезпечення необхідним оснащенням, зброєю, технікою, амуніцією мобілізованих громадян відправлять на виконання завдань", - додала Кушнір.

Нагадаємо, в Україні відбудеться новий призов, перша така хвиля почнеться вже в січні 2015 року. Загалом Міноборони планує призвати в армію 40 тис. осіб і найняти 10,5 тис. контрактників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram