ГоловнаСуспільствоВійна

Ватажок ДНР запропонував гуманітарну допомогу Слов'янську і Маріуполю

"Ми подачки брати не будемо!" - заявив Олександр Захарченко

Ватажок ДНР запропонував гуманітарну допомогу Слов'янську і Маріуполю
Фото: EPA/UPG

Ватажок ДНР Олександр Захарченко заявив, що підконтрольна бойовикам частина Донецької області не потребує гуманітарної допомоги з боку України.

Як повідомляє сайт ДНР, Захарченко зазначив, що відразу після обіцянки США допомогти Україні з доставкою зброї, на деякий час закрили для пасажирських перевезень аеропорти Запоріжжя, Харкова, Дніпропетровська. "Ми прекрасно розуміємо, що тоді ці аеропорти приймали явно не гуманітарний вантаж, який як подачку нам намагається всучити Україна", - зазначив ватажок ДНР.

"Ми самі можемо поділитися, наприклад, тим самим хлібом із мешканцями Слов'янська, Краматорська, Мар'їнки, Маріуполя. Ми подачки брати не будемо! Донбас ніколи не жив за подачки! Ми завжди віддавали більше, ніж споживали! Донбас ніколи не був дотаційним регіоном! І нехай ці корупціонери, які розповідають, що ми отримували лише дотації, заспокояться. Дотацій більше немає - красти їм нічого. Нехай тепер крадуть зі Львова", - додав він.

Нагадаємо, уряд України кілька разів намагався відправити гуманітарну допомогу населенню підконтрольної бойовикам частини Донецької області.

Гуманітарний вантаж туди доправляє і фонд Ріната Ахметова. Чи варто розцінювати заяву Захарченка як відмову і від цієї допомоги, не зрозуміло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram