ГоловнаСуспільствоПодії

Одного з лідерів харківських сепаратистів знову взяли під варту

Юрія Апухтіна затримали наприкінці квітня, але відпустили під заставу

Одного з лідерів харківських сепаратистів знову взяли під варту
Юрий Апухтин
Фото: http://dozor.kharkov.ua

Ленінський районний суд Харкова змінив запобіжний захід із застави на утримання під вартою одному з організаторів сепаратистських акцій в місті.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, за клопотанням якої винесено рішення.

Зміна запобіжного заходу пов'язана з тим, що вчора зазначеному громадянину оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 КК України, а саме - публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади, вчинені повторно.

Згідно з останніми змінами в законодавстві, підозрюваним у злочинах, передбачених статтями 109-114 Кримінального кодексу України, може обиратися запобіжний захід лише у вигляді утримання під вартою.

Підозрюваний перебуватиме у слідчому ізоляторі до 30 січня 2015 року - часу закінчення строків досудового розслідування.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", йдеться про координатора руху "Юго-Восток" і лідера проросійської організації "Великая Русь" Юрія Апухтіна.

Апухтіна затримали 30 квітня. СБУ тоді повідомила, що екстремістська група, очолювана Апухтіним, готувалася влаштувати 9 травня вибухи в Харкові під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги.

Суд обрав Апухтіну запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 92 тис. грн. На початку травня за нього внесли заставу, і він вийшов на свободу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram