ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери відкриють базу для переселенців між Слов'янськом і Краматорськом

У будівлі можна буде розмістити 70 осіб

Волонтери відкриють базу для переселенців між Слов'янськом і Краматорськом
Фото: facebook Sergey Kosyak

Після Нового року волонтери відкриють нову базу для переселенців. Про це LB.ua повідомив священик протестантської церкви з Донецька, волонтер Сергій Косяк.

"База "Берізка-2", яку ми готуємо для переселенців, розташована між Краматорськом та Слов'янськом. Ми відреставрували стару, напівзруйновану двоповерхову будівлю. Плануємо заселити туди людей після Нового року", - заявив він.

На ремонт будівлі витратили вже понад мільйон гривень з пожертвувань як простих людей, так і спонсорів.

"Думаю, це буде найкраща база для переселенців в Україні. У кімнатах зможуть жити по 4-5 осіб. Загалом будівля розрахована на 70 осіб", - додав він.

За словами волонтера, під Красним Лиманом є ще одна постійна база для переселенців.

"Загалом ми організували близько десяти баз для переселенців, але більшість з них - "перевалочні", коли люди живуть там лише кілька днів. У Красному Лимані організували постійну базу в дитячому таборі "Берізка" ще в серпні. Але недавно прийшов "господар" табору, голова профспілки Донецької залізниці Леонід Бессарабов, і сказав, щоб переселенці пішли", - заявив Косяк.

Після громадського розголосу проблему вдалося розв'язати, але не повністю.

"Нам дозволили займати базу тільки до квітня. Очевидно, Бессарабов боїться, що у нього зірветься другий сезон... Справа в тому, що він вже 30 років займає свою посаду. Щороку триває підготовка табору до відпочинку дітей, перераховуються гроші. Напевно, і він отримує щось унаслідок розподілу цих коштів... Ось і боїться втратити свою "кормушку", - припускає священик.

За словами Косяка, коли він повідомив про ситуацію з "Берізкою" журналістам, від керівництва Донецької залізниці, яке підпорядковується ДНР, надійшла заява на захист переселенців.

"Дивна ситуація, база і профспілка розташовані на українській території, а керівництво підпорядковується ДНР", - додав він.

Нагадаємо, за словами віце-прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, до кінця 2014 року на забезпечення потреб вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей потрібно майже $207 мільйонів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram