ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна стала однією з найнебезпечніших країн для журналістів

За рік в Україні загинули 6 працівників ЗМІ, половина з яких - росіяни

Україна стала однією з найнебезпечніших країн для журналістів
Удостоверение Андреа Роччелли
Фото: Cesura.it

Україна 2014 року стала однією з найнебезпечніших країн для журналістів поряд із Сирією, Палестиною, Іраком і Лівією. Про це свідчать звіти "Репортерів без кордонів" і Press Emblem Campaign (PEC).

За даними "Репортерів", 2014 року в Україні загинули шість журналістів, половина з них - росіяни. PEC подає імена всіх загиблих: журналіст газети "Вести" В'ячеслав Веремій (19 лютого в Києві), італійський фотокор Андреа Роччеллі (24 травня біля Слов'янська), російський репортер Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин (у червні біля Луганська), російський фотокор Андрій Стенін (у серпні), український журналіст Олександр Кучинський (29 листопада біля Слов'янська).

Більше журналістів, ніж в Україні, загинуло тільки в Палестині та Сирії. Загалом протягом року вбито 66 журналістів, що менше, ніж торік. Також загинули 19 блогерів і 11 медіа-співробітників.

Україна при цьому стала світовим лідером з викрадень журналістів (33 випадки), їхніх арештів (47 випадків і з боку уряду, і з боку сепаратистів) і залякувань (215 випадків).

Нагадаємо, що в Україні протягом 2012-2013 років убивств журналістів не було і "Репортери без кордонів" наголошували лише на несприятливих умовах для роботи журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram